Детски линейки сега – е една  кауза на четири години,

...
Детски линейки сега – е една  кауза на четири години,
Коментари Харесай

Благородна кауза: Детски линейки да помагат във всеки областен град

Детски коли за спешна помощ в този момент – е една  кауза на четири години, която обаче и през днешния ден звучи настоящо. Инициаторите на акцията изпратиха преди дни следващото  отворено писмо до новия здравен министър проф. Христо Хинков с зов всеки регионален град да има кола за спешна помощ оборудвана за превозване на бебета и деца.

Близо пет милиона лв. са нужни за закупуването на 27 детски коли за спешна помощ – по една за всеки регионален град, разгласи в ефира на Euronews Bulgaria Дончо Златев, основател на идеята. В София към този момент има, посочи той.

„ За тези четири години изгубено време, цената на самите коли за спешна помощ се усили “, уточни Златев.

„ Първо би трябвало да има политическа воля, с цел да може детското опазване на здравето да има сериозна помощ и поддръжка от страна на политиците. Не е проблем единствено в детските коли за спешна помощ в България – коли за спешна помощ ще бъдат купени, евентуално и от щедрост, и от други средства. Въпросът е, че би трябвало да има организация и нов метод на работа в детското опазване на здравето “, сподели от своя страна Георги Богданов от Национална мрежа за децата.

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР